Ενδοπεϊκές Ενέσεις

Οι ενδοπεϊκές ενέσεις είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες της στυτικής δυσλειτουργίας και εντάσσονται στις δεύτερης γραμμής θεραπείες που έχει η ιατρική κοινότητα στη φαρέτρα της. Περιέχουν ουσίες που δρούν και προκαλούν αγγειοδιαστολή, αύξηση της αιματώσεως του πέους και τελικά στύση.

Υπάρχουν διάφορες μορφές ενδοπεϊκών ενέσεων . Οι πιο απλές περιέχουν μόνο μια ουσία, την προσταγλανδίνη και οι πιο σύνθετες, οι trimix, περιέχουν συνδυασμό ουσιών και χρησιμοποιούνται σε πιο βαριές καταστάσεις. Η επιλογή της κατάλληλης ένεσης γίνεται από τον εξειδικευμένο ανδρολόγο αφού έχει προηγηθεί διερεύνηση και διευκρίνηση του βαθμού της στυτικής δυσλειτουργίας με κλινικό, υπερηχογραφικό και εργαστηριακό έλεγχο του άνδρα.

Η δράση των ενδοπεϊκών ενέσεων εκδηλώνεται άμεσα και δεν απαιτείται ερωτικό ερέθισμα για την πρόκληση στύσης. Λίγα λεπτά μετά την χορήγηση η στύση ξεκινάει και η διάρκεια και η σκληρότητα της είναι πολύ ανώτερη της στύσης που προσφέρουν τα συνήθη χάπια.

Η χορήγηση είναι εξαιρετικά απλή και γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή μετά από την εκπαίδευση στην τεχνική χορήγησης. Υπάρχουν ειδικές συσκευές σαν «στυλό», έτσι ώστε ο ασθενής δεν νιώθει πως κάνει ένεση. Απλώς ακουμπάει το στυλό στο πέος, πιέζει το ειδικό κουμπί κι αυτόματα γίνεται η χορήγηση. Η εκπαίδευση συνίσταται στο να μάθει ο ασθενής το κατάλληλο σημείο που πρέπει να χορηγήσει την ένεση.

Οι ενδοπεϊκές ενέσεις είναι κατά πολύ αποτελεσματικότερες των χαπιών και για αυτό συστήνονται σε ασθενείς που τα χάπια δεν αποδίδουν. Οι ενδοπεϊκές ενέσεις μπορεί να χορηγηθούν είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με χάπια είτε σε συνδυασμό με νεώτερες θεραπευτικές επιλογές όπως τα κρουστικά κύματα πέους. Ο ειδικός ανδρολόγος με βάση τη βαρύτητα του προβλήματος της στύσης θα επιλέξει το κατάλληλο δοσολογικό σχήμα προσαρμοσμένο απόλυτα στον εκάστοτε ασθενή.

Χάρτης

Επικοινωνία

Ανδρολογικό Βόλου: Αγίου Νικολάου 31, Τ.Κ.38221 Βόλος

PhoneΤηλ: 2421033223, Fax: 2421033223,Κιν: 6945363356
email andrologikovolou@gmail.com
web www.andrologikovolou.gr

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: 8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας - Αθηνών, Τ.Κ. 41500 Λάρισα

PhoneΤηλ: 2410 996000, Fax: 2410 555451

© 2018 Ανδρολογικό Βόλου      
Back to Top